Ontdek De wereld om de hoek
 

Teken de petitie om Abercrombie & fitch op hun plichten te wijzen!

Nog 75 dagen en het Bangladesh akkoord loopt af, Abercrombie & fitch en velen anderen hebben de opvolger nog niet ondertekend.

 

Eis van onze ministers betere lucht voor onze kinderen...teken de petitie

Luchtervuiling tast de gezondheid van onze kinderen aan. In veel van onze scholen is de luchtkwaliteit zorgwekkend of ronduit slecht. Dat is een conclusie van de eerste grootschalige meting van de luchtkwaliteit in 222 Belgische scholen.

 

Wat ga jij eten vanavond?

Dit jaar geen actieve campagne om tijdens de vasten mee te doen met Dagen Zonder Vlees, maar geen nood, Greenpeace geeft concrete tips om je vleesconsumptie binnen te perken te houden.

 

Schenk je oude gsm of smartphone aan Oxfam

Heb je nog een oude gsm of smartphone liggen die je niet meer gebruikt? Breng hem binnen in één van de deelnemende Oxfam-winkels. Want als je hem recycleert,doe je een goede daad: je steunt Oxfam-solidariteit én je beschermt het milieu.

 

Open brief aan de rode duivels

Wie maakt eigenlijk de truitjes van onze nationale helden? Krijgen deze naaisters een eerlijk loon?

 

Koop bewust elektronica

Ben je het ook zo beu dat je elektronica het na twee jaar begeeft? Met deze handige site koop je bewust ecologischer. Teken de petitie en wijs grote technologische bedrijven op hun verantwoordelijkheid!

 

woensdag fietsdag!

We kenden al donderdag vegidag en vrijdag visdag...maak nu kennis met  www.woensdagfietsdag.be  .De actie wil van fietsen een gewoonte maken, want één dag op de trappers maakt al een groot verschil.

 

ping if you care

Fiets jij af en toe in het Brusselse gewest? Wil je graag delen met andere fietsers en de Brusselse regering wat beter en veiliger kan?

Registreer je dan voor Ping if you care!

 

5 redenen om Oxfam-festivalvrijwilliger te worden

1. Je voert actie tegen extreme ongelijkheid... // 2. Je komt in een team van andere enthousiaste vrijwilligers // 3. Je brengt de Krijg Gelijk-campagne van Oxfam op een ludieke en leuke manier aan.

 

Hongersnood bedreigt vier landen

Zuid-Soedan, Jemen, Nigeria en Somalië worden tegelijkertijd bedreigd door hongersnood. Een ongeziene situatie.

Pagina's